De waardebepaling van een onderneming is meer dan zomaar een prijs berekenen. Dit moet gebeuren volgens strikte instrumenten en (waarderings)methodes, rekening houdend met een aantal fundamentele theoretische concepten.

De redenen om een onderneming te waarderen zijn zeer uiteenlopend: de aan- of verkoop van een onderneming, een fusie of splitsing, een onteigening, de uittreding van een vennoot, inbreng in of verkoop aan de onderneming,…

Vóór een waardering kan plaatsvinden, moet er eerst een grondige analyse gebeuren van de dagelijkse werking, ondernemingspolitiek, enz. Bij de waardering zelf moet u rekening houden met een aantal basisprincipes. Daarnaast hebt u de keuze uit verschillende waarderingsmethodes, met elk hun eigen specifieke kenmerken en aanpak.

Tijdens dit seminarie maakt een specialiste u wegwijs in de voorbereiding en het proces van waardebepaling. U ontdekt hoe een waardering in de praktijk verloopt, welke methodes beschikbaar zijn en hoe u mogelijke valkuilen kunt omzeilen. U ontvangt een uitgebreide syllabus met handige checklists.

Programma

  • Situering
  • Welke voorbereidende stappen moet u nemen vóór een waardering kan uitgevoerd worden?
  • Overzicht theoretische concepten (Wacc, beta, marktrisicopremie, enz.)
  • Met welke basisprincipes moet u rekening houden? In concreto: totaliteitsprincipe, eigen vermogensprincipe, toekomstgerichtheid, subjectgeoriënteerdheid, tijdsafhankelijkheid
  • Overzicht waarderingsmethodes

Tijdens dit seminarie is er uitgebreid ruimte voor vraag & antwoord.

Docent(en)

Veerle Buyl

Veerle Buyl is Director Corporate Finance bij Vandelanotte. Naast het uitvoeren van diverse managementtaken adviseert en begeleidt Veerle het cliënteel van Vandelanotte in diverse corporate finance-projecten (waardebepalingen, herstructureringen, overdracht en overname van ondernemingen, financieringen, enz.) en bij onderhandelingen. Sinds februari 2012 is Veerle bestuurder bij de Belgian Corporate Finance Association, een vereniging binnen de sector van Corporate Finance die niet enkel aandacht heeft voor haar leden en de sector, maar niet in het minst de toegevoegde waarde van de Corporate Finance en M&A activiteiten naar een ruime community wil verspreiden.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data