Werkt u regelmatig met Excel? Wilt u diverse informatiebronnen (loonstaten, financiële rapporten, managementgegevens,…) integreren en verwerken in nieuwe rapporten? Wilt u de automatiseringsmogelijkheden die Excel biedt, verder uitdiepen en inoefenen?

"

Ik zal wat ik tijdens de opleiding geleerd heb zeker kunnen implementeren om mijn dagelijkse bezigheden te automatiseren en de foutenmarge te minimaliseren.

"
Katrien Caubergs, salesanalyst, Safilo Benelux
"

De opleiding was goed gestructureerd. Er werd geen voorkennis programmeren verwacht. De cursus is goed afgestemd op het doelpubliek en is direct toepasbaar in mijn werkomgeving. De overstap naar automatisatie is binnen handbereik na deze cursus.

"
Nathalie De Ceulaer, commercial reporting, Vivium (KV groep P & V)
"

De stap per stap opbouw van de opleiding vond ik heel goed. De docent is een grote meerwaarde, hij legt de zaken uit zodat iedereen het begrijpt zonder toch echt vertragend te werken. Na deze opleiding heb je onmiddellijk zin om te werken met Visual Basic en zal je ook Visual Basic al een stuk beter begrijpen. Een echte aanrader.

"
Pieter De Paepe, finance en IT-manager, ACOS Rekenhuis
"

Ik heb veel zeer handige vaardigheden bij geleerd! Het is natuurlijk wel een vergevorderde opleiding waarbij een degelijke Excelkennis noodzakelijk is.

"
Matthias Andries, expert levensverzekeringen, Lesseliers & Co Verzekeringsmakelaars
"

Een boost aan je Excel-kennis! Deze opleiding heeft een enorme meerwaarde op voorwaarde dat je voldoende ervaring hebt met Excel.

"
Delphine Vanhove, boekhoudster, BHK De Bie En Anthonissen

Programma

Visual Basic laat u toe nog meer te halen uit uw Excel-toepassingen. Tijdens deze tweedaagse opleiding krijgt u een antwoord op de meestgestelde vragen:

 • Hoe past u opgenomen Excel-macro's aan?
 • Hoe ontwerpt u een goed programma?
 • Hoe ontwikkelt u een programma dat Excel-cellen leest en verandert?
 • Wat zijn variabelen en hoe gaat u daarmee om?
 • Kunt u alles opnemen via macro's?
 • Hoe maakt en integreert u Excelgrafieken in een Excel Visual Basic-programma?
 • Hoe programmeert u een zoekopdracht via Visual Basic in Excel?
 • Hoe automatiseert u het printen?
 • Hoe maakt u een invulscherm?
 • Hoe maakt u zelf een Excel-functie?

Docent(en)

D_01221.jpg
Thierry Delgutte

Thierry Delgutte is handelsingenieur en zaakvoerder van Intermotion Software & Training. Voorheen was hij opleidingscoördinator bij IBM, personeelsverantwoordelijke en lid van de ondernemingsraad bij Siemens-Nixdorf. Hij is al 30 jaar actief in opleidingen rond hr-thema's, business intelligence en data-analyse van financiële gegevens.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 101 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Score docent(en):

9/10

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 14 uren
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 14 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data