Vanaf 1 januari 2019 zijn de nieuwe regels inzake vouchers van toepassing binnen de EU.  Deze nieuwe regeling werd toegelicht vanuit een Belgisch perspectief in een FAQ van de Btw-administratie, gepubliceerd eind 2018 (Circulaire 2018/C/127).  

Programma

Tijdens dit webinar (duurtijd 1 uur) gaan we uitvoerig in op de werking van deze nieuwe regeling vanuit een Belgisch perspectief en de gevolgen voor de ondernemers:

  • Wat is de doelstelling van de nieuwe regeling?
  • Wat is een voucher vanuit een btw-perspectief?
  • Onderscheid met andere publicitaire acties zoals kortingsbonnen en gratis producten
  • Soorten vouchers (onderscheid tussen enkelvoudige en meervoudige voucher)?
  • Btw behandeling bij uitgifte en verdere verkoop van vouchers
  • Wat met niet-ingewisselde vouchers?

Docent(en)

Séverine Kerkhove

Séverine Kerkhove is director bij KPMG Belastingconsulenten en Juridische Adviseurs. Ze heeft meer dan 19 jaar ervaring in het adviseren van Belgische en internationale cliënten, in verschillende sectoren, op het vlak van btw.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 75 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar enkel live bekijken.

Elk webinar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. Stel zelf een pakket samen op maat van uzelf en uw collega's. Bij inschrijving op meerdere webinars ontvangt u interessante stapelkortingen.

Als u meerdere webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. 2 webinars: 140,00 euro, 3 webinars: 205,00 euro, 4 webinars: 270,00 euro, 5 webinars: 335,00 euro 6 webinars: 400,00 euro.

Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. 2 webinars: 140,00 euro, 3 webinars: 205,00 euro, 4 webinars: 270,00 euro, 5 webinars: 335,00 euro. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

Data