De btw-materie wijzigt snel en grondig. Een halfjaarlijkse update van de belangrijkste wijzigingen is geen overbodige luxe. Nieuwe btw-wijzigingen hebben immers een grote impact op uw dagelijkse werkdossiers en bijhorend klantenadvies.

Tijdens dit compact seminarie komen de meest relevante wijzigingen aan bod, zowel nationaal als Europees. Alle relevante nieuwigheden worden duidelijk uiteengezet én becommentarieerd. U krijgt talrijke tips en aandachtspunten voor een optimaal rendement van uw advies aan klanten. Praktijkvoorbeelden zorgen voor extra verduidelijking. Uiteraard is er voldoende ruimte om eigen vragen te stellen.

Programma

Tijdens dit update-seminarie kijken we terug op recente btw-wijzigingen en blikken we vooruit naar nieuwe maatregelen die op komst zijn:

 • Nieuwe tendenzen en inzichten betreffende het recht op aftrek van btw onder invloed van de rechtspraak van het Hof van Justitie
 • De nieuwe voucher-regeling grondig toegelicht
 • Btw-procedure: vervanging van het dwangbevel door het nieuwe innings- en invorderingsregister
 • Nieuwigheden inzake onroerend goed, met bijzondere aandacht voor de figuur van de onroerende verhuur mét btw en het historisch recht op aftrek
 • Verdere commentaar op de potpourri-wet van 30 juli 2018
 • Overzicht van nieuwe, boeiende rulings
 • Btw-behandeling van goederenbewegingen bij een mogelijke 'no deal'-Brexit
 • ...

Docent(en)

d_00930
Sven Reynders

Sven Reynders is een ervaren business & people manager en heeft behoorlijk wat kilometers op de teller in de btw-materie. Hij behaalde zijn diploma Rechten aan de Universiteit Antwerpen (UIA), een postgraduaat in Corporate Finance aan de Leuven School of Business and Economics en het Digital Leadership Certificate aan de Vlerick Management School. Sven is auteur van heel wat artikels en monografieën over btw en levert diverse bijdragen aan de online fiscale databank www.monKEY.be.

Lees meer
cr-00003754
Bart Buelens

Bart Buelens is oprichter van VAT Consult (vat-consult.be) waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan UCLL en de Fiscale Hogeschool en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van het boek ‘Jaaroverzicht btw’ (Wolters Kluwer – auteur: Sven Reynders).

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data