Wanneer een onderneming haar bedrijfsleiders of werknemers fiscaalvriendelijk wil belonen, dan is de opbouw van een aanvullend pensioen een van de meest voordelige manieren om dit te doen. Om hierover professioneel te kunnen adviseren (als makelaar, bankkantoor, boekhouder, accountant) is een grondige kennis van de fiscale regels inzake groepsverzekering en de IPT-verzekering absoluut noodzakelijk.  Uiteraard is bij advies aan het zelfstandig cliënteel ook kennis omtrent het VAPZ en de POZ een must (het VAPZ is het instrument bij uitstek om als zelfstandige-eenmanszaak een aanvullend pensioen op te bouwen). Voor de werknemers is er bovendien vanaf dit najaar pensioenopbouw mogelijk via het nieuwe VAPW.  Deze dagopleiding schept klaarheid in de fiscale aspecten van al deze aanvullende pensioenvehikels.

Bestemd voor

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank- en boekhoudkantoren met kleine en middelgrote ondernemingen als (toekomstige) klanten.

Docent(en)

D_00036.jpg
Paul Roels

Paul Roels is zaakvoerder van het advieskantoor PROcrea Consulting, gespecialiseerd in pensioenadvies. De eerste 14 jaar van zijn loopbaan was hij actief in de verzekeringssector als commercieel kaderlid in de afdeling groepsverzekeringen van Fortis AG en als verantwoordelijke voor de afdeling levensverzekeringen van Aegon België. Daarna stapte hij over naar de consultingwereld (PwC en Deloitte). Hij adviseerde er ondernemingen over hun salaris- en voorzorgsprogramma’s. Hij hielp overheden en overheidsbedrijven bij het herdefiniëren van hun pensioenbeleid en bij het opzetten van pensioenfondsen. Van 2001 tot 2006 was Paul Roels secretaris-generaal en lid van het directiecomité van de gemeenschappelijke pensioenverzekeringskas Integrale.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 236 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een kopie van de slides.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren (In aanvraag)
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 7 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data