Als mandataris moet u goed op de hoogte zijn van de belangrijkste wijzigingen in de personenbelasting om de belastingaangiftes van uw cliënten vakkundig en foutloos te kunnen indienen.

In deze Praktijkupdate Personenbelasting van Fiscaal Informatief staat de nieuwe aangifte in de personenbelasting aj. 2017 centraal. Docent Pieter Debbaut overloopt samen met u alle vakken van het nieuwe aangifteformulier en gidst u door de belangrijkste wijzigingen en mogelijke valkuilen.

Naast een overzicht van de fiscale wijzigingen in de aangifte van 2017 anticiperen we ook op de maatregelen en wijzigingen die vanaf aanslagjaar 2018 van kracht zullen worden.

Tijdens dit seminarie krijgt u ook een gedetailleerd overzicht van nieuwe wetgeving, relevante rechtspraak, parlementaire vragen, rulings, circulaires en andere administratieve commentaren van het voorbije jaar.

Belastingaangifte 2017 barst uit haar voegen

75 extra codes

De nieuwe ‘aangifte in de personenbelasting’ telt 885 codes. Terwijl de aangifte in 2015 nog aandikte met 43 codes en die van vorig jaar met 38 codes, tellen we dit jaar 75 extra codes. Die record-aangroei is toe te schrijven aan een alweer complexere hypotheekfiscaliteit, de wildgroei aan belastingtarieven op roerende inkomsten, de speculatiebelasting en de nieuwe fiscale stimuli voor horecapersoneel en personen in SWT (het vroegere brugpensioen).

Docent(en)

D_01776.jpg

Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Manager bij ERGO Insurance. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en reeds vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Praktische informatie

Prijs: 380 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Deelname aan het seminarie bedraagt 360 euro voor Clubleden (excl. 21 % btw).

Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van het 'Handboek Praktische Belastingservice 2017' (Wolters Kluwer, auteur: Lieven Van Belleghem, 680 pagina's). Dit boek is inbegrepen in de seminarieprijs.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven