Als mandataris moet u goed op de hoogte zijn van de belangrijkste wijzigingen in de personenbelasting om de belastingaangiftes van uw cliënten vakkundig en foutloos te kunnen indienen.

In deze Praktijkupdate Personenbelasting van Fiscaal Informatief staat de nieuwe aangifte in de personenbelasting aj. 2018 centraal. Docent Pieter Debbaut overloopt samen met u alle vakken van het nieuwe aangifteformulier en gidst u door de belangrijkste wijzigingen en mogelijke valkuilen.

Naast een overzicht van de fiscale wijzigingen in de aangifte van 2018 anticiperen we ook op de maatregelen en wijzigingen die vanaf aanslagjaar 2019 van kracht zullen worden.

Tijdens dit seminarie krijgt u ook een gedetailleerd overzicht van nieuwe wetgeving, relevante rechtspraak, parlementaire vragen, rulings, circulaires en andere administratieve commentaren van het voorbije jaar.

Steeds meer vooraf ingevulde aangiftes in de PB

Op 2 mei 2018 organiseerde de FOD Financiën een persconferentie over de aangifte personenbelasting 2018. We lichten er  de nieuwigheden voor aanslagjaar 2018 uit, geven u de belangrijkste deadlines mee, bekijken enkele opvallende cijfers en vertellen u ten slotte waar en wanneer u voor hulp terecht kan.

De belastingaangifte wordt Vlaams

Binnenkort vullen de Belgen niet langer dezelfde federale belastingaangifte in, maar een Vlaamse, een Waalse of een Brusselse aangifte. Na de personenbelasting drie jaar geleden is nu ook de belastingaangifte geregionaliseerd. In de Vlaamse aangifte zijn de Brusselse en de Waalse codes geschrapt. En in de Waalse en de Brusselse belastingbrief komen nog enkel de codes voor die relevant zijn in dat gewest. Dat is een goede zaak. Voor de papieren aangiftes verkleint de kans op vergissingen. Voor de aangifte via Taxon-web maakt het niet zo veel uit, want die laat alleen het gebruik van de juiste gewestcodes toe. De drie aangiftes zijn nu heel wat overzichtelijker.

Docent(en)

D_01776.jpg

Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Manager bij ERGO Insurance. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en reeds vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Praktische informatie

Prijs: 380 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van het 'Handboek Praktische Belastingservice 2017' (Wolters Kluwer, auteur: Lieven Van Belleghem, 680 pagina's). Dit boek is inbegrepen in de seminarieprijs.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data