Bespreking van de nieuwe belastingaangifte 2020 en alle fiscale nieuwigheden van de federale én Vlaamse regering m.b.t. de aanslagjaren 2020 en 2021, van belang voor bank, verzekering en kredietbemiddeling.

Bestemd voor

Bank- en verzekeringsprofessionals, boekhouders, enz. met een zeer goede fiscale voorkennis. Let op: indien u onvoldoende voorkennis heeft, volg dan zeker eerst de opleiding "Personenbelasting van A tot Z" (docenten: Lieven Van Belleghem en Pieter Debbaut).

Programma

Hoofdthema:

  • Een bespreking van de belastingaangifte 2020 (met uiteraard nadruk op de nieuwe rubrieken)

De specifieke thema's worden in januari 2020 bepaald.

Docent(en)

D_01333.jpg
Lieven Van Belleghem

Lieven Van Belleghem is licentiaat in de rechten en geaggregeerde voor het onderwijs. Hij was 6 jaar werkzaam bij een bank en 5 jaar directeur bij een verzekeringsmaatschappij. Gedurende enkele jaren was hij ook docent “Verzekeringen” in de 2e licentie handelswetenschappen (Hogeschool Gent). Hij doceert sinds 1981 (intern) en 1985 (intern en in open formule) fiscale opleidingen, voornamelijk voor de bank- en verzekeringssector. In 1992 startte hij met zijn eigen opleidingsbedrijf, dat sinds september 2014 deel uitmaakt van Kluwer Opleidingen. Jaarlijks volgen ruim 5.000 bank- en verzekeringsprofessionals de door Van Belleghem-Kluwer Opleidingen georganiseerde seminaries. Hij is sinds 1985 ook auteur van het handboek “Praktische Belastingservice”, hét fiscale naslagwerk voor bank-verzekering en accountancy.

Lees meer
pieterdebbaut
Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Manager bij ERGO Insurance. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en reeds vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 149 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van het "Handboek Praktische Belastingservice 2020" (meer dan 700 pagina's). Dit handboek is inbegrepen in de seminarieprijs.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3,5 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3,5 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3,5 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1,5 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-kredietbemiddeling (hypothecair krediet), 1 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 2,5 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

De geafficheerde prijs van 149 euro is een vroegboektarief. Dit tarief is geldig tot en met 31 januari 2020. Vanaf 1 februari 2020 betaalt u 169 euro.

Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

Klik onderaan deze tabel op de knop 'Inschrijven'. Vervolgens kan u data en een locatie naar keuze selecteren. 

De geafficheerde prijs van 149 euro is een vroegboektarief geldig tot en met 31 januari 2020. Vanaf 1 februari betaalt u 169 euro.

Data