Cijferberoepers (boekhouders; accountants; revisoren) moeten meer en meer oog hebben voor eigen aansprakelijkheidsrisico’s bij dienstverlening aan het cliënteel. Daarbij gaat het om een steeds toenemend aantal strafrechtelijke risico’s alsook gevallen waarbij de cijferberoeper een (contractuele of buitencontractuele) aansprakelijkheid kan oplopen. De drie sprekers brengen aan de hand van rechtspraak en verschillende praktijkvoorbeelden in kaart welke deze risico’s juist zijn en hoe de cijferberoeper zich kan wapenen om deze risico’s uit te sluiten of te beperken.

Docent(en)

Bart Volders

Bart Volders is partner van ARCAS Advocaten. Hij is advocaat aan de balies te Brussel en Antwerpen. Bart is licentiaat (2002) en doctor in de rechten (2007). Hij doceerde van 2008 tot 2010 als deeltijds docent het basisvak internationaal privaatrecht en enkele aanverwante keuzevakken aan de Universiteit Antwerpen.

Bart wordt aanbevolen in Chambers Europe 2015 en Chambers Global 2015 op de domeinen van de internationale geschillenvoering, het arbitragerecht en het internationaal publiekrecht (immuniteit van rechtsmacht en executie).

Bart is auteur van drie boeken en enkele tientallen wetenschappelijke bijdragen. Hij is redactielid van het tijdschrift Rechtspraak Antwerpen Brussel Gent (RABG) voor het deelvolume internationaal privaatrecht.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1,5 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1,5 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1,5 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven