Het congres Compensation & Benefits is the place to be voor elke professional die het thema loonbeleid (voor werknemers en zelfstandigen) op de voet volgt.

In een moderne loonpolitiek moet u durven verder kijken dan louter en alleen “belonen en verlonen”. Loonbeleid in een onderneming kan bijvoorbeeld een handige tool zijn in een beleid rond work/life-balance. Maar hoe pakt u dat aan? En wat zijn de nieuwigheden en tendensen anno 2016? Hoe staan we tegenover presteren en beoordelen? Hoe heeft van langer werken effect op uw loonbeleid

U bepaalt zelf welke workshops u wilt volgen.

Programma

1. Plenaire intro door dhr. Bart Ooghe, directeur van de Cel Werk van de Vlaamse regering

2. Workshopronde 1

 • Bedrijfsvoorheffing, correct zijn kan u redden (Ferdy Foubert en Carolien Van Echelpoel, KPMG Tax & Legal Advisors)
 • Mobiliteitsbudget onder de loep (Kathelijne Verboomen, Kabinet Kris Peeters en Luc Pissens, ING)
 • Compensation and benefits-software

3. Workshopronde 2

 • Fiscale optimalisatie van vaste en variabele verloning: do’s-and-don’ts (Ferdy Foubert en Alexis Ceuterick, KPMG Tax & Legal Advisors)
 • De groepsverzekering en de vrije aanvullende verzekering voor werknemers (Isabelle De Somviele en Mieke Deconinck, Claeys en Engels)
 • Flexible rewards: een pragmatische aanpak (Kristof Van den Elsen en Hannelore Blondia, Hudson)

4. Workshopronde 3

 • Prestatiebeheer onder de loep (Sofie Cabeceiro Luiz, Accenture)
 • Executive Remuneration en een bestuurders- of managementvennootschap na de tax shift: voordelen en aandachtspunten (Bart Van den Bussche en Christiaan Moeskops, PwC)
 • Trends in loonbeleid (Femke Dhont, Deloitte)

5. Workshopronde 4

 • Loon en voordelen in natura: actua (Filip Tilleman, Tilleman van Hoogenbemt)
 • Eenheidsstatuut
 • Well@work als benefit

Docent(en)

Tim Vermeire

Tim Vermeire volgde een bachelor Lichamelijke Opvoeding, een master Sportmanagement en een postgraduaat Marketing. Nu is hij directeur van Still Movin, een gezondheidsmanagementbureau dat de gezondheid en productiviteit van werknemers optimaliseert. De harmonie tussen lichaam en geest kent voor Tim geen geheimen.

Bart Buysse

Bart Buysse maakt als directeur-generaal deel uit van de Algemene Directie van het VBO, de grootste interprofessionele werkgeversorganisatie in België. Daar staat hij in voor alles wat raakt aan sociaal beleid: arbeidsrecht, arbeidsverhoudingen (sociaal overleg, sociale dialoog, conflicten), arbeidsmarktbeleid en sociale zekerheid. Hij is één van de onderhandelaars in de Groep van Tien, waarin de topmensen zetelen van de federale Belgische sociale partners. Vanaf oktober 2018 zal hij de leiding overnemen van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie.

Kris De Schutter

Kris De Schutter is lid van de Employment & Benefits Praktijkgroep van Loyens & Loeff in België. Hij is co-hoofd van het Financial Institutions Team in België. Hij heeft o.a. aanzienlijke ervaring opgebouwd in herstructurerings- en veranderingsprocessen en in alternatieve beloningen. Kris heeft uitgebreide kennis van individueel en collectief arbeidsrecht, vooral in verband met beloningsregelingen.

Bert De Greve

Bert De Greve is business leader organizational talent management bij Hudson. Voordien begeleidde hij gedurende 13 jaar grote en kleine bedrijven bij hun hrm- en rewarduitdagingen. Hij is expert in functieclassificatie, strategic reward en compensation and benefits competentiemanagement en organization design.

Bart Van den Bussche

Bart Van den Bussche is director hr services bij PWC en expert in reward en individuele inkomensbelasting. Sinds enkele jaren specialiseerde Bart zich in het brede spectrum van reward. Hij adviseert bedrijven over alle aspecten van verloning en beloning: van strategie over design tot implementatie.

Ferdy Foubert

Ferdy Foubert is belastingconsulent en vennoot bij KPMG Belastingconsulenten en juridische adviseurs. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in HR fiscaliteit en heeft een ruime ervaring in het begeleiden van werkgevers bij het uitwerken van alternatieve verloningsplannen.

Wouter Beuckels

Wouter Beuckels is manager binnen het OTM team van Hudson sinds 2014. Hij beschikt over een lange ervaring in salarisenquêtes, Reward, Strategic HR en Development. Deze ervaring bouwde hij onder andere op als branch director van ADMB en docent sociaal recht en personeelsadministratie bij VIVES.

Evelyne Eykelberg

Evelyne Eykelberg is senior manager in het Belgische HR transformatie team van Deloitte Human Capital consulting. Zij bouwde haar ervaring op in het adviseren van bedrijven rond HR strategie, high-impact HR organisaties, employee experience en change management. Zij behaalde een master in economisch wetenschappen aan de KUL en een master in general management met focus op HR aan de Vlerick Management School.

Timothy Bruneel

Timothy Bruneel leidt het flexible benefits team bij Deloitte. Hij heeft meer dan 11 jaar ervaring in nationale en internationale personenbelasting, compensation & benefits, pensioenen en equity incentives. Hij volgt ook nauwgezet de wetgeving en evoluties op op vlak van mobiliteitsoplossingen.

Praktische informatie

Prijs: 380 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren (In aanvraag)
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (In aanvraag)
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven