Vanaf 2019 is een nieuw consolidatieregime van toepassing. Dit maakt deel uit van de hervorming van de vennootschapsbelasting. In tegenstelling tot Nederland of Frankrijk worden de resultaten van de groepsvennootschappen niet samen belast. Er is gekozen voor een optioneel systeem van groepsbijdragen naar Scandinavisch voorbeeld. Een groepsvennootschap met winst kan onder bepaalde voorwaarden een aftrekbare groepsbijdrage doen aan een groepsvennootschap met verlies. Zo kan het fiscaal verlies van het boekjaar worden afgezet tegen de winst van de andere vennootschap zodat de groep minder vennootschapsbelasting betaalt.

 

Tijdens de webinar gaan Pieter Van Den Berghe en Sofie Verdonck aan de hand van concrete voorbeelden in op de basisvoorwaarden en de voor- en nadelen van het Belgische consolidatieregime. Ook de wisselwerking met de andere regels ingevoerd in het kader van de hervorming zal in detail worden toegelicht.

Docent(en)

Pieter Van Den Berghe

Pieter Van Den Berghe is Director bij EY. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring als consultant en voorheen als advocaat. Pieter focust op de vennootschapsbelasting en internationaal fiscaal recht. Hij is regelmatig spreker op seminaries en auteur van diverse artikelen, onder meer voor Fiscale Actualiteit.

Sofie Verdonck

Sofie Verdonck is manager bij EY. Ze heeft 7 jaar ervaring als consultant. Sofie focust op de vennootschapsbelasting en is auteur van diverse artikelen, onder meer voor Fiscale Actualiteit en Algemeen Fiscaal Tijdschrift. Wat de hervorming van de vennootschapsbelasting betreft, ligt haar focus in het bijzonder op fiscale consolidatie.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven