De recente Brexit is een voorbeeld van hoe landen en ondernemingen geopolitieke drijfveren gebruiken om internationaal te bewegen. De wereld is een dorp geworden, haar bewoners wereldburgers, ondernemingen globale spelers of gespecialiseerde spelers die andere markten willen betreden.

De opvoering van de internationale uitwisseling tussen de landen, BEPS, ADAT,… werken transparantie in de hand. Controles worden gericht uitgevoerd naar ondernemingen die de sprong wagen. Een internationale beweging zorgt immers voor inkomstenverschuiving tussen de betrokken landen, waarvan één de verliezer is.

Tijdens dit seminarie staan we stil bij de verschillende aspecten van internationale migratie van ondernemingen. De relevante bepalingen en problemen in de directe belastingen, het boekhoudrecht en vennootschapsrecht worden besproken.

Uw docent besteedt aandacht aan bewegingen naar België en omgekeerd, waarbij het bestemmingsland een EU-Lidstaat, een derde land of belastingparadijs is. Ongeacht of de migratie tot stand komt door reorganisatie (fusie, splitsing), verkoop, de oprichting van een bijkantoor dan wel het zuiver plaatsen van de maatschappelijke zetel in een ander land.

Tijdens deze sessie is er uitgebreid mogelijkheid voor vraag & antwoord. U ontmoet ook collega's uit andere kantoren en sectoren.

Praktische informatie

Prijs: 180 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Deelname aan het seminarie bedraagt 170 EUR voor Clubleden (excl. 21 % btw).

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven