Bedrijfsleiders steken veel tijd en energie in hun onderneming om er een goed renderende organisatie van te maken. Uiteraard willen zij op een fiscaalvriendelijke manier een graantje meepikken van de rijkdom van hun vennootschap.

De meest voor de hand liggende manier om inkomen uit een vennootschap te genereren, is zichzelf een loon toekennen. Maar dat is een dure keuze!

Het is dus nuttig op zoek te gaan naar alternatieve technieken om de kloof tussen bruto en netto te verkleinen. Of anders gezegd: in welke vakje steekt men het best deze opname? Is het een bezoldiging? Interest? Dividend? Huuropbrengst? Of een terugbetaling van kosten eigen aan de vennootschap?

Bestemd voor

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank- en boekhoudkantoren met kleine en middelgrote ondernemingen als (toekomstige) klanten.

"

Sterke punten: logische opbouw en praktijkvoorbeelden.

"
Tine Vinck, Senior Tax Consultant, SD Worx
"

Gestructureerde en to-the-point opleiding met cijfervoorbeelden.

"
Krista Wysmans, Zaakvoerder, Kantoor Wysmans
"

Overzichtelijke, gestructureerde en waardevolle informatie. Zeer goede kennis van de docent.

"
Luc Poelman, Zaakvoerder, CIS

Programma

Tijdens dit seminarie krijgt u een praktijkgericht overzicht van fiscale en financiële mogelijkheden. U krijgt praktische tips hoe u als bedrijfsleider of adviseur zo optimaal mogelijk te werk kan gaan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inleiding
  • Recurrente mogelijkheden: opname via rekening-courant, bezoldiging, tantième, dividend, intresten op leningen, verhuur onroerende goederen, verhuur roerende goederen, onkostenvergoeding
  • Niet-recurrente mogelijkheden: verkoop privé-goederen, kapitaalvermindering, inkoop van eigen aandelen, verkoop van aandelen, groepsverzekering, vereffening
  • Besluit + praktische werkwijze

Docent(en)

Siert Bronselaer

Siert Bronselaer is docent fiscaliteit aan de Karel De Grote-Hogeschool (Antwerpen). Hij is ook een gewaardeerd spreker tijdens de fiscale seminaries van Van Belleghem Opleidingen.

Praktische informatie

Prijs: 180 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

U kan zich ook steeds inschrijven en betalen met de KMO-portefeuille via onze partner Brokers Training (www.brokerstraining.org). Prijzen te raadplegen op hun website.

Documentatie:

Elke deelnemer ontvangt een kopie van slides.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3,5 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 1 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven