De hervorming van de vennootschapsbelasting heeft vanaf boekjaar 2020 (aanslagjaar 2021) ook invloed op het internationaal zakendoen.

Zo zullen er nieuwe regels zijn rond de aanrekening van verliezen van uw buitenlandse vaste inrichting en kan er ook sprake zijn van een exit taks bij overdracht van activa naar een buitenlandse vaste inrichting. Ook bij de sluiting van uw buitenlandse vaste inrichting zijn er specifieke aandachtspunten. Tijdens het webinar wordt ook een duidelijk overzicht gegeven van de verschillen tussen het internationaal zakendoen via vaste inrichtingen of via dochtervennootschappen.

Ook indien u “passief” actief bent in het buitenland, en buitenlandse bronheffing ondergaat op de betalingen van uw klanten, zijn er enkele aandachtspunten of opportuniteiten mogelijk, zoals de teruggaaf van die bronheffing of de verrekening met de Belgische vennootschapsbelasting.

Tot slot wordt er kort ingegaan op de ‘CFC’ wetgeving, zonder hierop in detail te gaan (een gedetailleerd overzicht van deze wetgeving komt aan bod tijdens een ander seminarie)

Tijdens dit webinar wordt er een duidelijk overzicht gegeven van de regels ter zake en bent u weer helemaal mee.

Bestemd voor

ondernemers, accountants, adviseurs & begeleiders van (kleine, middelgrote en grote) vennootschappen die internationaal actief zijn

Docent(en)

d_03727
Alexander Verleysen

Erkend belastingconsulent - Docent Fiscaal Recht dnf belgium – dnf port – dnf sports & entertainment

Alexander Verleysen adviseert met zijn collega’s bij dnf belgium ondernemers, KMO’s en grote vennootschappen en staat hen bij met fiscaal en financieel advies op maat. Hoewel hij een breed spectrum behoudt, heeft hij sterke affiniteit met start-ups, bedrijven in de haven en sporters, sportclubs en artiesten.

Gepassioneerd door fiscaliteit schrijft hij regelmatig fiscaal-juridische artikels voor gespecialiseerde tijdschriften en websites en spreekt hij over diverse fiscale topics tijdens seminaries, webinars en gastcolleges. Alexander is tevens verbonden aan de Fiscale Hogeschool in Brussel als docent vennootschapsbelasting.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 75 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Elk webinar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. Stel zelf een pakket samen op maat van uzelf en uw collega's. Bij inschrijving op meerdere tax webinars ontvangt u interessante stapelkortingen.

Als u meerdere tax webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. 2 webinars: 140,00 euro, 3 webinars: 205,00 euro, 4 webinars: 270,00 euro, 5 webinars: 335,00 euro 6 webinars: 400,00 euro.

Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data