Wanneer en hoe waagt u de sprong?

Wie de eerste stap naar ondernemerschap zet, richt meestel een eenmanszaak op. De relatief eenvoudige boekhouding en opstartprocedure zijn dan geen obstakel. Maar wat als uw eenmansbedrijf stilaan te groot wordt? Dan is het misschien wel het moment aangebroken om de sprong naar een vennootschap te wagen.

Tijdens dit webinar zal ingegaan worden op de verschillen tussen het opstarten van een eenmanszaak of een vennootschap. De voor- en nadelen van de optie voor een vennootschap worden tegenover elkaar afgewogen. Zodra voor een vennootschap gekozen wordt, rijst de vraag naar de beste vennootschapsvorm. Vervolgens komen de fiscale aspecten aan bod bij de oprichting van de vennootschap (inbreng in geld, in natura, inbreng of verkoop van een bestaande onderneming).

Directe en indirecte belastingaspecten worden besproken.

Een uur is te weinig om alles gedetailleerd te bespreken waardoor Roel zich zal beperken tot de basis. Hou zeker de agenda in het oog want uitgebreidere toelichtingen zullen zeker volgen aan de hand van webinars.

Bestemd voor

Accountants

Fiscalisten

Belastingconsulenten

Boekhouders

Fiscaal adviseurs

Docent(en)

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is partner bij het advieskantoor TaxQuest. Daarvóór was hij Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens. Hij doceert fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Deze wordt digitaal bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven