In het kader van de hervorming van de vennootschapsbelasting heeft België de interestaftrekbeperking voorzien door de EU ATAD-richtlijn omgezet. In de zomer heeft de regering beslist om de toepassing van deze aftrekbeperking te vervroegen van 2020 naar 2019. In plaats van de bestaande thin cap regels, zal de aftrekbaarheid van netto-interestlasten beperkt worden in functie van de belastbare EBITDA. De wet voorziet heel wat uitzonderingen. Vooral de interactie met de andere regels ingevoerd in het kader van de hervorming is bijzonder complex.

 

Tijdens de webinar gaan Pieter Van Den Berghe en Pieter-Jan Wouters aan de hand van concrete voorbeelden in op de nieuwe interestaftrekbeperking. Hierbij zal bijzondere aandacht worden besteed aan de do’s-en-don’ts en de optimalisatiemogelijkheden.

Docent(en)

Pieter Van Den Berghe

Pieter Van Den Berghe is Director bij EY. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring als consultant en voorheen als advocaat. Pieter focust op de vennootschapsbelasting en internationaal fiscaal recht. Hij is regelmatig spreker op seminaries en auteur van diverse artikelen, onder meer voor Fiscale Actualiteit.

Pieter-Jan Wouters

Corporate and International Tax Manager bij E&Y. Hij heeft 6 jaar ervaring als adviseur in de internationale fiscaliteit met specifieke focus op vennootschapsbelasting. Hij is auteur van verschillende fiscale bijdragen en spreker op seminaries.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven