Tijdens dit seminarie krijgt u een praktijkgericht overzicht van (voornamelijk) de vennootschapsrechtelijke spelregels over fusie, (partiële) splitsing, inbreng (overdracht) van bedrijfstak en van algemeenheid van goederen. De docent vestigt (waar mogelijk) de aandacht op andere relevante rechtsdomeinen (financieel recht, informatie en consultatie van werknemers, bodemsaneringsproblematiek, enz.).

Dankzij de beperkte deelnemersgroep krijgt u tijdens de sessie volop de kans om uw eigen vragen over dit thema te stellen. Dankzij zijn jarenlange praktijkervaring garandeert de docent u een helder antwoord op uw vragen. U leert ook hoe collega's uit andere sectoren vraagstukken over deze problematiek aanpakken.

"

Sterke punten: inhoud, cursusdocumentatie, lesgever.

"
Griet Verbeeck, jurist, Colruyt Group Services

Docent(en)

D_00387.jpg

Joris De Wolf

Joris De Wolf is advocaat bij het advocatenkantoor Eubelius en lid van de balie van Brussel. Joris legt zich toe op vennootschaps- en financieel recht, met een bijzondere focus op genoteerde entiteiten. Joris is tevens deeltijds assistent vennootschapsrecht aan het Jan Ronse Instituut voor Vennootschaps- en Financieel Recht (KULeuven) en aan de Universiteit Hasselt.

Praktische informatie

Prijs: 180 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren (In aanvraag)
  • IGO Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, 3 uren (In aanvraag)
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 3 punten (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Volgt u de volledige reeks 'Reorganisatie van vennootschappen', dan krijgt u 20% korting op het totaalbedrag.

Inschrijven