Sinds de invoering van de wet van 18 september 2017 is de aanpak van het antiwitwasbeleid in België grondig gewijzigd.

Van een regelgebaseerde aanpak is de wetgever geëvolueerd naar een risicogebaseerde aanpak. De betrokken tussenpersonen moeten binnen hun activiteiten bepalen wat de risico’s zijn in verband met de antiwitwaswetgeving en wat hieraan gedaan kan worden om deze in kaart te brengen en te vermijden. In een volgende stap moeten de cliënten ingedeeld worden in risicoklassen.

Tijdens dit seminarie zal specialist Carl Wtterwulghe de handleiding, opgesteld door de FSMA, toelichten. Verder zal hij deze toelichting aanvullen met praktijktips voor uw eigen werkdossiers. U krijgt volop de mogelijkheid om eigen vragen te stellen over dit actuele thema.

Docent(en)

cr-00067034
Carl Wtterwulghe

Carl Wtterwulghe heeft ruim 40 jaar ervaring in de verzekeringswereld (o.m. bij Union Fenix Espagnol, Royale Belge, AXA en Delta Lloyd Life). Hij was actief lid van de commissie distributie en de werkgroepen MIFID bij Assuralia en bouwde zo een aanzienlijke kennis op over AssurMiFID en de uitwerking hiervan.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3,5 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3,5 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3,5 uren (In aanvraag)
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 3 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 3 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data