Verzekeringsklanten hechten veel belang aan hun autoverzekering. De juiste verzekeringsformule voorstellen is dan ook de boodschap.

Verzekeringsspecialist Luc Devlamynck is op zoek gegaan naar de verschillen in de verzekering auto bij meer dan 20 maatschappijen. Zowel de waarborgen BA, kleine en grote omnium werden op verschillende punten vergeleken.

De volgende maatschappijen worden geanalyseerd: ACTEL, AEDES, AG Insurance, ALLIANZ, AMMA, ARGENTA, AXA, BALOISE, BDM, BELFIUS, DVV, ETHIAS, FEDERALE, FIDEA, ING, L'Ardenne prévoyante, OPTIMCO, P & V, PARTNERS, PIETTE & PARTNERS, TOURING, VIVIUM.

Bij deze grondige marktvergelijking komen de volgende zaken aan bod:

 • Vergelijking van de diverse services die gratis aangeboden worden
 • Verschillen in het bonus-malus-stelsel
 • BOB-waarborg
 • In welke landen is de (kleine) omnium van toepassing?
 • Voorziet de schade door dieren ook schade door knaagdieren (bv. marters)?
 • Wanneer is er sprake van totaal verlies?
 • Welke bedragen moeten opgegeven worden voor de (kleine) omnium?
 • Welke specifieke uitsluitingen zijn er per deelwaarborg (brand, diefstal, glasbreuk, eigen schade)?
 • Welke diverse kosten zijn er bij waarborguitbreiding voorzien?

Bij deelname aan dit praktijkseminarie ontvangt u een syllabus met een exacte kopie van de algemene voorwaarden van de betrokken verzekeraars. Luc Devlamynck duidt aan waar er verschillen optreden.

Deze opleiding leert u op welke punten u de polisvoorwaarden van de verschillende maatschappijen best eens vergelijkt. Na deelname aan dit seminarie zal u ook een elektronische versie van de syllabus ontvangen, die zowel bij schade als bij verkoop een bruikbaar instrument zal blijven.

 

"

Leerrijk, zeer duidelijk, een prachtig werkinstrumt voor de makelaar.

"
Marc De Blieck, DB Serv
"

De opleiding werd boeiend gebracht, en met praktische voorbeelden.

"
Ann Maddens, Cevea

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is bij zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is tevens geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij reeds vele jaren voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3,5 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3,5 uren
 • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data