De richtlijn MiFID II werd omgezet in Belgische wetgeving en is van toepassing sinds 3 januari 2018.

Wat betekent dit voor u als tussenpersoon in bank- en beleggingsdiensten?

Tijdens dit seminarie wordt eerst geschetst welke gedragsregels reeds van toepassing waren vóór 3 januari 2018. Daarna worden de nieuwe verplichtingen toegelicht, waaraan u zich bijkomend moet houden.

De Belgische regering werkt volop aan de omzetting van IDD, de Insurance Distribution Directive. Deze richtlijn zal de AssurMiFID-gedragsregels aanpassen voor de distributeurs in verzekeringen, de nieuwe naam voor de tussenpersonen in verzekeringen. Dit werk moet klaar zijn vóór 1 juli 2018.

In het tweede gedeelte van dit seminarie worden de gedragsregels AssurMiFID, die nu reeds van toepassing zijn, besproken.

Alvorens de aanpassingen ten gevolge van IDD te bespreken, wordt het verslag van de FSMA over de vaststellingen na verschillende bezoeken ter plaatse bij verzekeringsmakelaars overlopen en voorzien van de nodige commentaar.

Tijdens dit seminarie zet specialist Carl Wtterwulghe de nieuwe spelregels op een rij, zowel voor de tussenpersoon in bank- en beleggingsdiensten als voor de tussenpersoon in verzekeringen, aangevuld met praktijktips voor uw eigen werkdossiers. U krijgt volop de mogelijkheid om eigen vragen te stellen over dit actuele thema.

"

Zeer mooi en verduidelijkend overzicht.

"
Stefan Van de Looverbosch, Zaakvoerder, CapitalPlan Insurance
"

Zeer actueel, dus zeker de moeite op dit seminarie te volgen!

"
Tom Browaeys, Zaakvoerder, Zakenkantoor Browaeys
"

Droge en moeilijke materie op een aangename manier gepresenteerd.

"
Kristel Lepinoy, -, Dellafaille & Co
"

Een aangename, humoristische en bekwame lesgever!

"
Sharron Haemelinck, -, Dellafaille & Co

Docent(en)

cr-00067034

Carl Wtterwulghe

Carl Wtterwulghe heeft bijna 40 jaar ervaring in de verzekeringswereld (o.m. bij Union Fenix Espagnol, Royale Belge, AXA en Delta Lloyd Life). Hij was actief lid van de commissie distributie en de werkgroepen MIFID bij Assuralia en bouwde zo een aanzienlijke kennis op over AssurMiFID en de uitwerking hiervan.

Praktische informatie

Prijs: 180 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren (In aanvraag)
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 3 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven